Torshammarens Ellen

∗ 15 mars 2009

NO LCCH
SE LCCH

Lure Coursing

Ellen

Ellen är född 15 mars 2009 och är Sashas dotter från hennes andra kull. Ellen var den som kom först ut vid födelsen och som matte fastnade för med en gång. Dessvärre visade det sig att hon också var ”värstingen” i kullen. Hittade på allt man kunde tänka sig, var den enda av syskonen som snabbt kom på att man kunde klättra över kompostnätet i valphagen om man tog ett hörn. Matte satte då upp diverse saker som tak över hörnet men då tog hon nästa och när det också fick tak så klättrade hon över på andra ställen, hon var smidig som en apa att klättra, snabbt gick det också. Hon är med andra ord väldigt aktiv och påhittig men det får man ta för hon är så positiv och glad i alla och kan charma vem som helst med sina mörka ögon.

Vi har börjat lite smått att träna whippetrace korta sträckor och jaktlusten är det inget fel på. Hon jagar trasan med liv och lust. Hon gillar också att spåra vilket vi provat på under valpkursen, men uppletande av saker har hon inte riktigt förstått sig på, tycker att det är ett utmärkt tillfälle att köra lite race bland de andra valparna istället, varför ska man leta efter en gammal leksak i gräset när man i full fart kan jaga upp de andra deltagarna. Då tycker matte att hon är så där lagom charmig och försöker förtvivlat fånga in henne.

Men så småningom ska väl även hon bli lugn och värdig (om sådär 3 år kanske). Ska bli spännande att se vad det blir av denna lilla rackarunge.